lördag, maj 28, 2011

Bäst när det gällde!

Släng MP3spelaren och investera i en rörförstärkare och njut av riktig musik.

3 kommentarer:

Vintresserad sa...

Cool, klassisk låt och visst är det skönt ljud med ett par 300B! Signalkälla och högtalare spelar ju också viss roll... Vad spelar du med? MVH - Vintresserad

Mina Vinare sa...

Hej Vintresserad!

Nuförtiden mest dator om jag ska vara ärlig. Trist men praktiskt och oftast blir det med lurar. Någon MP3 äger jag dock inte (om man räknar bort mobilen som arbetsgivaren dessutom äger).

När vi flyttade till vår nuvarande bostad för 9år sedan skulle allt plötsligt bli minimallistiskt. Eftersom en gammal klasskompis arbetade i branschen och fixade ett kanonpris blev det en Boose. Kanske inte riktigt vad en audiofil blir impad över men väldigt praktiskt.

När nu källarrenovering äntligen börjar bli klar åkte den gamla anläggningen nyligen upp. Efter snart 9år i kartonger så var det spännande att höra om det skulle komma något ljud överhuvudtaget. Jodå, härligt var det och faktiskt blev just Avalon en av de först spelade låtarna.

Dock är det inga rör i min förstärkare som förvisso härstammar från 80-talet men pengarna räckte aldrig längre än till en Marantz av mer ordinär modell så att säga. Drömma gick ju men de räckte inte hela vägen. Ändå hur skönt ljud som helst efter alla år i dvala och det kändes riktigt kul att få lyssna på musik igen – inte bara ha det som bakgrundskval.

Ha det bra!

Johan

Vintresserad sa...

Hej Johan, kul att läsa! Jag körde länge med rör - Audio Innovations instegsmodell 300 (som dock inte hade några 300B-rör), dock blev effekt och strömförmåga för klena vid högtalarbyte. Nuförtiden är det dansk transistor klass-A (LC Audio) och rätt små högtalare från "ljud-gurun" Ingvar Öhman. Det låter väldans mycket roligare än datorljudet... Har länge funderat på analogier mellan musik, ljudåtergivning och musikupplevelser att jämföra med vin och vinupplevelser. Har (hittills) bara kommit fram till att flertalet människor som uppskattar vinupplevelser också värdesätter musikupplevelser!

Har du förresten sett bloggen:
http://matvinhifi.blogspot.com/
Mest foto, men även en del mat och hifi och lite vin.

Ha det bra du med i försommarsolen,
//Vintresserad (Peter)