tag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post1684906041233321991..comments2022-04-03T14:35:20.402+02:00Comments on Mina Vinare: Guldkant!Mina Vinarehttp://www.blogger.com/profile/17275490174068556062noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-87434431531386501552008-11-17T00:43:00.000+01:002008-11-17T00:43:00.000+01:00Hej!Nej, finito är den inte. Funderat på att lägga...Hej!<BR/><BR/>Nej, finito är den inte. Funderat på att lägga ner bloggen har jag väl inte riktigt heller gjort på alvar (även om tanken slagit mig ett par gånger).<BR/><BR/>Kul att du uppskattar bloggen och tack för positivt omdöme.<BR/><BR/>Faktiskt har det känts lite tungt och motigt att blogga den sista tiden. Kom på en kväll när jag satt vid datorn att det var mycket roligare att surfa runt och läsa om en massa kul viner och producenter samt leta spännande viner hos handlare – än att skriva om viner man provat. Har faktiskt saknat vinsurfandet sista tiden och tror att det beror på för mycket fokus på det egna bloggandet. Visst har även familjen blivit lidande under en period och så här i annalkande jultider så ökar ju inte direkt ”egentiden” vilket gör att listan på obloggade viner och provningar bara ökar. Det blir på sätt och vis också en börda. <BR/><BR/>Har lite kul viner att dela med mig av och får nog försöka öka tempot om det ska gå att hålla liv i bloggen. Även det trevliga och lärorika vingårdsbesöket hos Nangijala i Klagshamn måste bli klart och publiceras – det förtjänar de verkligen. Mycket sympatiska och trevliga människor som förvandlat sin hobby till ett kall.<BR/><BR/>Ha det bra!Mina Vinarehttps://www.blogger.com/profile/17275490174068556062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-40601119836423620132008-11-16T22:56:00.000+01:002008-11-16T22:56:00.000+01:00Tja,Är du på väg att lägga ner bloggen eller är de...Tja,<BR/><BR/>Är du på väg att lägga ner bloggen eller är den redan finito? Har familjen fått för lite tid dom senaste månaderna, vet att bloggande tar mycket tid så har man fru och barn så blir dom lidande. Tycker bara att det är Synd, kommer att sakna din blogg som jag tycker är den vassaste vinbloggen och faller mig mest i smaken.<BR/><BR/>Ha det göttAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-81361429624606170952008-11-12T22:45:00.000+01:002008-11-12T22:45:00.000+01:00Jag anade att du menade rätt - men skrev fel.Jag anade att du menade rätt - men skrev fel.Mina Vinarehttps://www.blogger.com/profile/17275490174068556062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-24550038725872765602008-11-12T22:41:00.000+01:002008-11-12T22:41:00.000+01:00Hej Frankofilen!Ibland tror jag ordverifieringen s...Hej Frankofilen!<BR/><BR/>Ibland tror jag ordverifieringen spökar. Har själv upplevt när jag kommenterat hos andra att det kan bli fel eller man glömmer ordverifieringen och då går ju inte kommentaren iväg som man tror. <BR/><BR/>Hursomhelst. Starta gärna en ”folieklubb” eller liknande. Det är alltid lika kul med våra provningar och visst lär man sig ett och annat men framförallt får man prova en massa nya spännande viner man ens inte visste existerade. Eftersom alla tar med ett eget vin så väljs vinerna med omsorg. Man vill liksom att det ska smaka bra också. <BR/><BR/>Har en massa obloggade viner men kommer inte vidare. Får försöka ta mig i kragen igen till helgen och i nästa vecka. En del kan man så klart lämna därhän men några guldkorn har det allt slunkit ned : )<BR/><BR/>Ha det gott!Mina Vinarehttps://www.blogger.com/profile/17275490174068556062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-26238187168764237572008-11-12T22:32:00.000+01:002008-11-12T22:32:00.000+01:00... men jag menade förstås champagne följd av vit ...... men jag menade förstås champagne följd av vit bourgogne...Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-89068887228854738382008-11-12T21:07:00.000+01:002008-11-12T21:07:00.000+01:00Vad tusan, jag slängde ju iväg en kommentar för nä...Vad tusan, jag slängde ju iväg en kommentar för nästan en vecka sedan, men den verkar ha fastnat på vägen...<BR/><BR/>Vill bara nicka instämmande kring din (och Swedish) iakttagelse kring vit bourgogne följd av champagne - haft precis samma upplevelse. Synd på så rara droppar...<BR/><BR/>Blindprovningar ger som alltid härlig läsning. Er folieklubb låter riktigt trevlig, man kanske borde starta något sådant själv. Skönt att ha dig på banan igen!Frankofilenhttps://www.blogger.com/profile/02608647020777626636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-63564821517416520012008-11-10T22:26:00.000+01:002008-11-10T22:26:00.000+01:00Hej Ruso!Tack! Visst är det kul med blindprovning....Hej Ruso!<BR/><BR/>Tack! Visst är det kul med blindprovning. Det finns något i momentet som framkallar tävlingsinstinkten inom en. Man kan ju faktiskt tävla mot sig själv. Fast ibland går det sådär ; )<BR/><BR/>Provade faktiskt en ny Sydafrikansk Pinot igår - 2005 Vriesenhof. Sådär. Har även provat Hamilton Russell tidigare och även standard vinet från Bouchard Finlayson. Visst är det goda viner men nivån blir aldrig så hög att man jublar. Har provat en hel del av det som anses vara de bästa vinerna från Sydafrika men aldrig riktigt har det lyft. Minns dock ett vin från De Trafford för fyra år sedan som var ganska häftig. En Winemakers Guild variant på Bordeaux druvorna. <BR/><BR/>Vi provade faktiskt fyra vita och nio röda viner igår som alla kom från Sydafrika. Flertalet med 4 ½ - 5* av Platter samt två som blivit utsedda till årets vin av honom. Det blev bra men inte i förhållande till alla utmärkelser och publicitet. Jag satte 92 poäng som mest. Om jag skulle plocka ut motsvarande viner (stilar och prisnivå) från exempelvis Australien hade nivån varit bra mycket högre enligt mitt tycke. Samma om jag valt från Spanien eller Södra Frankrike. <BR/><BR/>Tycker inte Sydafrika riktigt levererar när det gäller övre segmentet av vinerna. Billiggare vardagsviner är de bättre på. Ofta bra kvalitet gentemot pris. Men jag är beredd att fortsätta prova – en dag händer det säkert att jag blir överraskad.<BR/><BR/>Ha det gott!Mina Vinarehttps://www.blogger.com/profile/17275490174068556062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-33411931236490142682008-11-10T13:18:00.000+01:002008-11-10T13:18:00.000+01:00Mycket intressant,bra och självutlämnande inlägg. ...Mycket intressant,bra och självutlämnande inlägg. Jag känner igen mig i mycket efter 20 års blindprovande. Tack!<BR/>Är du sugen på att ge sydafrikansk Pinot en andra chans, kan jag rekommendera Hamilton Russell. Jag är ingen större Pinot-älskare, men den föll mig oerhört väl på läppen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-41079987764149586332008-11-07T23:18:00.000+01:002008-11-07T23:18:00.000+01:00Hej Esping!Tack för kommentaren om ett sympatiskt ...Hej Esping!<BR/><BR/>Tack för kommentaren om ett sympatiskt inlägg – det värmer. Är alltid ärlig i mina texter. Både med avseende på gissningar om druva/ursprung men även nog så viktigt – vad jag anser om kvalitet och poäng. <BR/><BR/>Ibland är problemet på provningar som denna att efter jag provat och bestämt mig för ett förslag, är det ofta nära till hands att ändra sig när vi diskuterar vinerna och man hör andras intryck och förslag. Visst skulle man kunna sitta och ”mörka” och vara sist med att gissa och ta det alternativ som flest tror på. Tycker varken det är kul eller lärorikt. Man måste lära av misstagen (även om det ibland känns hopplöst). Nu känner vi varandra rätt väl i gruppen så det råder ingen prestige – högt i tak, för att ta till en gammal klyscha. Man kan gissa ganska galet utan att någon tar illa vid sig eller hånar en. <BR/><BR/>Lev väl!Mina Vinarehttps://www.blogger.com/profile/17275490174068556062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-30009397924928113032008-11-07T19:46:00.000+01:002008-11-07T19:46:00.000+01:00Vilket sympatiskt inlägg. Att testa blint är inte ...Vilket sympatiskt inlägg. Att testa blint är inte så enkelt. Kul att du beskriver även missarna och hur du resonerade. Ett inlägg som detta hjälprt till att ta bort en del prestationsångest och visar hur kul och lärorikt det kan vara att testa blint.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-67284523414722664152008-11-07T14:05:00.000+01:002008-11-07T14:05:00.000+01:00Hej swedish!Du är hjärtligt välkommen att göra inl...Hej swedish!<BR/><BR/>Du är hjärtligt välkommen att göra inlägg och kommentarer hos mig. Alltid lika kul med folk som är intresserade och kommer med kloka konstateranden. Klok är just din kommentar om Champagen vs. stilla vitt.<BR/><BR/>Vi diskuterade före provningen om vi skulle ta de tre Mousserande först och direkt på dessa den vita. Alla var överrens om att det var en bra idé – men det var det inte i praktiken. Vi var några stycken som klart led av den alltför höga syran från Champagnerna. I princip tvärdog det vita i munnen efter att ha provat de tre föregående. <BR/><BR/>Jag funderade hur vi gjort tidigare eftersom det inte är första gången vi har både Mousserande och stilla vitt vin på dessa provningar. Ärligt talat kommer jag inte ihåg det. Tror at vi möjligtvis pausat mellan dem och kanske till och med ätit något litet emellan. För mig var det en ny erfarenhet och jag ska medge att jag inte kommer att göra om det. Kanske hade det fungerat bättre om vi haft mer än ett stilla vitt och på så vis fått bättre balans? <BR/><BR/>Förmodligen är din tanke med stilla vin före Mousserande helt rätt. Om situationen uppkommer igen ska vi nog testa den principen. I festligare sammanhang med aperitif och liknande är det nog trotsallt svårt att inte följa traditionerna – kanske på bekostnad av upplevelsen?<BR/><BR/>Vi får hoppas du hittar något av läsvärde på bloggen som kan passa dina smakpreferenser också!<BR/><BR/>Ha det bättre än bäst!Mina Vinarehttps://www.blogger.com/profile/17275490174068556062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9176382915601341530.post-84600707644458342432008-11-07T09:41:00.000+01:002008-11-07T09:41:00.000+01:00Hej Mina Vinare,Mitt första inlägg på den här blog...Hej Mina Vinare,<BR/><BR/>Mitt första inlägg på den här bloggen men förhoppningsvis inte den sista. Det är intressant att läsa noteringar av någon med helt skillda smakpreferenser än ens egna, mycket lärorikt. För mig sätter du dock pricken över i:et idag gällande funderingarna kring vitt stilla vin efter champagne. För mig har det alltid varit i princip en omöjlighet att dricka vitt efter champagne just pga syran då det vita känns helt dött efteråt. Jag förstår därför inte varför man ofta har champagne som apéritif för att sedan gå över till vitt till förrätten... Snacka om att döda det vita, omvänd ordning är att föredra...<BR/><BR/>Ha det bäst!Anonymousnoreply@blogger.com